Vaaliteemat - Olli Rantakangas
Full 1
Tehdään kaupungista yhdessä toimivampi.
Full 1
coverfb
Jokaisella kaupunkilaisella on oikeus lähiluontoon.
coverfb
previous arrow
next arrow

Vaaliteemat

Toimivassa kaupungissa palvelut ovat asukkaiden lähellä

Haluan olla toteuttamassa ja rakentamassa kaupunkia, jossa on toimivat lähipalvelut kaikille asuinalueesta tai kaupunginosasta riippumatta. Kaupungin oman palveluverkoston täytyy olla riittävän kattava, jolloin koulut ja päiväkodit sekä terveyspalvelut ovat lähellä palveluiden käyttäjiä. En halua rakentaa kaupunkia missä ihmisen tarvitsee raahautua terveyspalveluita saadakseen kaupungin toiselle laidalle tai koululaisella ei ole lähikoulua. Kaupungin myötävaikutuksella huolehditaan alueille kattava tarjonta erilaisten pienyritysten mm. ruokakauppojen ja ravitsemusliikkeiden osalta. Toimivassa kaupungissamme emme tarvitse valtavia ostoskeskuksia kaikkialle, sillä pienikin voi olla kaunis.

Jokaisella kaupunkilaisella on oikeus lähiluontoon

Luonnossa liikkuminen tunnetusti rauhoittaa, vähentää stressiä, tuottaa ihmisille mielihyvää sekä edistää terveyttä. Jokaisella helsinkiläisellä tulee olla mahdollisuus päästä lähiluontoon ja meille helsinkiläisille esimerkiksi Keskuspuisto tarjoaa tähän hyvän mahdollisuuden. Haluan kuntapäättäjänä olla pitämässä huolta siitä, että näin on myös jatkossa, sillä Keskuspuistoa tai muitakaan kaupunkilaisille tärkeitä puistoja ei tule uhrata kaupunkikehityksen alttarille. Kaupunki pystyy kehittymään ilman sen asukkaille tärkeiden puistoalueiden nakertamista.  Keskuspuiston lisäksi aluesuunnittelussa ja kaavoituksessa on pidettävä huoli erilaisten istutusten ja viheralueiden luomisesta uusille asuinalueille, mutta myös vanhojen asuinalueiden viihtyisyydestä on muistettava pitää huolta.

Sopivia asuntoja kaikille ja puuta betonin sijaan

Helsingissä asuminen on kohtuuttoman kallista, ja tämä ajaa etenkin perheellisiä katselemaan asuntoja kehyskunnista Helsingin ulkopuolelta. Helsingin pitää pystyä tarjoamaan kaikenkokoisia asuntoja kaikkiin elämäntilanteisiin laajasti ympäri kaupunkia ja pyrkiä etsimään ratkaisuja siihen miten vuokratasoa saadaan laskettua. Ainaisen betonin ja tiilen lisäksi kaupungin rakennuskantaan tarvitaan enemmän puurakentamista ja pääkaupungin tulisi ottaa itselleen rooli toimia puurakentamisen mallikaupunkina koko Suomelle ja miksei myös Euroopalle kuten pääkaupungin arvolle sopii.